Even Voorstellen

Even Voorstellen, Sascha Groenland van BodyStyle.

Sascha Groenland – eigenaar BodyStyle
Been- en ondermode?
Dan denk je Bodystyle in de Boterstraat. Nergens in Alkmaar vind je zoveel keuze en zoveel vakkennis als bij deze authentieke familiezaak.

De winkel is al meer dan 50 jaar in de familie van eigenares Sascha Groenland en kent een rijke geschiedenis in de Boterstraat.

In inmiddels het derde pand in de straat is Bodystyle niet meer weg te denken uit de Boterstraat. Gastvrij, klantvriendelijk en met een enorme keuze aan hoogwaardige producten.

Bodystyle heeft niet voor niets een grote klantenkring. Als je eenmaal binnen bent geweest kom je altijd terug.

Meer weten over Bodystyle beenmode & bodyfashion? Kijk snel op de website:https://www.body-style.nl/ of stap binnen bij Boterstraat 20!
#stapvoorstap #metjeneusindeboterstraat#boterstraatalkmaar #welkom #alkmaar#leukstewinkelstraat #beenmode #bodystyle

De er-tussen-in panty

Ik moet een panty aan, maar welke? Help, wat moet ik aan??

Je kent het wel, het wordt voorjaar, tenminste, in je hoofd en je wil iets vrolijks en zonnigs aan. Je vrolijke zomerjurkje, gekleurd vestje, leuke schoenen en dan… bloten benen?  Helaas, het is wel voorjaar in je hoofd, maar op de thermometer nog echt niet.
Wij vragen in de winkel altijd als iemand om een panty komt, “wil je een dikke of een dunne panty?” Het standaard antwoord op dit moment van onze klanten is dan “iets-er-tussen-in, kan dat?”

Natuurlijk kan dat! Wij helpen je graag aan een panty voor er-tussen-in.

Lees verder De er-tussen-in panty

Zomerpanty’s?

Zomerpanty's
Zomerpanty’s

Wat zijn nu weer zomerpanty’s?

Wij verkopen ze heel veel, deze zomerpanty’s. We noemen ze ook wel bruine-benen-panty’s of blote-benen-panty’s. Maar wat is dat nu precies? Ik zal het uitleggen.

Zomerpanty’s zijn bedoeld om je benen op een makkelijke manier mooi te laten zijn. Ze geven net een beetje kleur aan je benen, alsof je al in de zon gezeten hebt. We noemen het ook wel make-up voor je benen.

Verder zijn ze dun, want je wil natuurlijk niet dat je van een kilometer afstand al kunt zien dat je een panty aanhebt en je wil ook niet dat ze lijken op die dingen die je oma draagt. Een zomerpanty is meestal tussen de 5 en 12 denier dik.

Zomerpanty’s zijn niet heel mat, maar ook niet heel glimmend. Gewoon net een beetje er tussen in. Als ze te mat zijn, zie je heel erg dat je een panty draagt, maar het staat ook heel ouderwets, degelijk. Als ze te veel glimmen is net net alsof je plastic benen hebt. Soms is huidskleur en glans heel mooi, maar dat is meestal rond de feestdagen, als je wil dat het goudachtig lijkt.

Je hebt zomerpanty’s met lycra en zonder lycra. Waarom? Een panty met lycra is sterker. Door de lycra zit de panty wat strakker om je benen, waardoor deze minder snel haakt en dus langer meegaat. Strakker om je benen is echter ook warmer, vandaar dat er ook panty’s zonder lycra zijn. Deze zijn gemaakt van een mix van polyamide en polyurethaan.  Dat laatste is een licht en luchtig garen, wat toch rekbaar is. Het is alleen niet heel erg sterk, vandaar de mix.

Zomerpanty zonder tenen
Zomerpanty zonder tenen

Als laatste  heb je ook zomerpanty’s zonder tenen. Huh? Ja, zonder tenen. Eigenlijk een soort legging, maar dan tot over je voet. Dat is mooi als je schoenen draagt waar je tenen zichtbaar zijn. Je hebt dan toch mooie bruine benen, maar je ziet wel je tenen en je nagels.

Wil je zien wat we hebben? Bekijk dan hier onze zomerpanty’s

 

oops!

Fouten maken is menselijk, het ligt eraan hoe je het oplost.

Je kent dat vast wel. wil je snel snel even iets regelen, gaat het fout. En dat kan, want we zijn mensen, maar hoe je het oplost, dat is belangrijk.

Zeker als je een webshop hebt, is het heel belangrijk dat de bestellingen kloppen die je verstuurd. We controleren al met zijn tweeën de inhoud van het mandje met de bestelling. Kloppen de maten? Kloppen de kleuren? Is het adres van de klant juist? Is de bestelling wel betaald? En toch gaat het wel eens fout.

Zo hebben we al eens twee bestellingen door elkaar gehaald, de juiste inhoud, de juiste pakbon, maar de verkeerde sticker op het pakje geplakt. Oops! Dat hebben we opgelost door de procedure met inpakken aan te passen. Niet alles tegelijk willen doen,maar gewoon rustig, pakje voor pakje inpakken, controleren, dichtplakken en adres sticker erop. En uiteraard de juiste bestelling naar de juiste klant opnieuw opgestuurd met duizend excuses.

Ik heb van de week weer een foutje gemaakt, een meneer bestelde via de mail sokken, maar het lukte hem niet om deze in de webshop te bestellen. Dat kan natuurlijk, niet iedereen is overal goed in. Dus ik heb voor hem de sokken besteld, ingepakt, rekening verstuurd en opgestuurd.  Ik kreeg een paar dagen later weer een mail, dat hij kniekousen had willen hebben, geen sokken. Dus lange sokken. In het begin was ik nijdig, bestel dan de juiste artikelen, tot ik de eerste mail nog eens terug las en zag dat meneer toch echt om kniekousen gevraagd had. Oops! Dat was dus gewoon mijn eigen fout. Het schaamrood vloog naar mijn kaken. Ik heb snel de kniekousen voor hem besteld en toen ze er waren, op de fiets, na sluitingstijd naar zijn huis gegaan en ze omgeruild. Het was mooi weer en het was maar een half uurtje omrijden. Het het leukste was, hij was er zo blij mee dat het zo opgelost werd, dat ik een fles mijn handen gedrukt kreeg voor de moeite. Dat had natuurlijk helemaal niet gehoeven, maar ze stonden erop  dat ik het aannam.

Zo zie je maar weer, fouten zijn er om opgelost te worden. Wat ik ervan geleerd heb? Nog beter lezen wat de klant wil, het niet te snel willen doen en dat we heel aardige klanten hebben!

 

vliegtuigsokken

Vliegtuigsokken, effectief of overbodig?

Kunert Fly&Care
Kunert Fly&Care vliegtuigsokken

Ik verkoop ze al jaren, de zogenaamde vliegtuigsokken. Kniekousen, want dat zijn het eigenlijk, die je benen ondersteunen om te voorkomen dat je trombose krijgt als je lang stil zit. Perfect in het vliegtuig dus, waar je meestal niet makkelijk even opstaat en een rondje loopt.

Natuurlijk ken ik het verhaal en vertel ik het overtuiging aan mijn klanten. Ik weet immers wat steungevende artikelen horen te doen en hoe het werkt. Uit eigen ervaring weet ik dat ik het meestal ondingen vind. Vooral de kniekousen, want mijn kuiten zijn, ahum, iets breder dan gemiddeld om het zo maar te zeggen. 😉

Ik merkte echter dat ik veel klanten kreeg die enthousiast waren en hun vrienden en/of vriendinnen deze kniekousen aanraadden. Dan moet je zelf dus ook maar gaan testen nietwaar.

Op Schiphol dus vorige week die vliegtuigkousen maar aangetrokken. Het eerste pluspunt direct al ontdekt; ze zijn breed genoeg voor mijn kuiten en ook lang genoeg.

Tweede pluspunt; ik voel dat ze lekker stevig om mijn kuiten en voeten zitten, maar niet vervelend om mijn tenen. Ook het boordje is niet te strak, iets waar ik over het algemeen heel veel last van heb. Nader onderzoek wijst uit dat de teen en de hiel van de kousen geen elastiek bevatten en ook de boord is minder strak dan de rest van de kous. En dat zorgt dat ze supergoed ondersteunen en niet vervelend gaan knellen.

Derde pluspunt ook direct ontdekt, ze zijn gemaakt met veel katoen en hebben gladde naden bij de tenen. Ook na 8 uur in het vliegtuig zitten, zijn ze gewoon nog aangenaam om te dragen.

Het belangrijkste echter van de test kwam na aankomst op mijn heerlijke vakantiebestemming; kousen uit, slippers aan… het paste! Normaal zijn mijn voeten best wel opgezet na een lange vlucht en heb ik, zeker de eerste dag, moeite om mijn slippers aan te doen omdat mijn voeten zo opgezet zijn.

Ik ben overtuigd! Vliegtuigsokken zijn effectief!

Zowel voor lange vluchten, treinreizen en autoritten, als gewoon tijdens je werk onder een pantalon. En het mooie is, we verkopen ze al een hele tijd, in dames– en herenmaten 😉

 

Leuke sokken als kado

Ik weet het, het klinkt wat suf, leuke sokken als kado, maar we merken deze maanden dat we steeds meer leuke sokken verkopen. Happy Socks, Xpooos, Burlington en Falke zijn echte sokken merken die geweldig mooie sokken maken.

Maar tegenwoordig maken ook Björn Borg en MuchachoMalo sokken die passen bij het ondergoed dat ze maken. Hoe gekker de kleuren en printjes, hoe beter we het verkopen. En zowel voor dames als voor heren, zowel voor jong als oud.

Burlington heeft nu iets leuks bedacht om sokken kado geven nog leuker te maken. Je kan ze laten inblikken.

Op zaterdag 19 december komt er een medewerker van Burlington bij ons in de winkel met een sokken-in-blik-apparaat. Je kunt dan je Burlington sokken in een orgineel Burlington blik laten verpakken. Dat geeft een heel andere kijk op sokken kado geven!

We hebben trouwens voor de feestdagen ook heel veel leuke kado dozen met sokken in de winkel. Happy Socks heeft prachtige dozen met 3 of 4 paar leuke sokken, voor dames én voor heren en ook Björn Borg heeft leuke kado dozen met sokken gemaakt.

Kortom, het was nog nooit zo leuk om sokken kado te doen!

fO01-068 21182-6144

 

 

 

 

Onzichtbaar ondergoed!?

Onzichtbaar ondergoed, dat is wat wij vrouwen willen.

Wij dragen het liefst een gladde beha, zonder naden of kantjes. Zeker niet in de zomer, wanneer je een strak shirtje draagt. In het buitenland en dan vooral in Frankrijk en Spanje, is men gek op kanten beha’s. Vooral onder een mooie blouse is het helemaal niet  erg als je een kleine glimp van een mooie kanten beha ziet.

Dan moet de beha uiteraard ook de juiste maat hebben en niet van je D cup een dubbel D maken, doordat je borsten er overheen “bubbelen”

Marie Jo Avero beha
Marie Jo Avero beha

Een mooi schouderbandje kunnen wij in Nederland dan wel weer waarderen. Als je dan toch een topje aantrekt waarbij je het bandje van je beha ziet, dan moet het wel een leuk bandje zijn.

Gelukkig wordt er genoeg gemaakt op dit gebied. Gladde beha’s, met mooie schouderbandjes en met gladde cups.

Marie Jo Tom beha
Marie Jo Tom beha

Bijpassend bij deze beha’s zie je ook steeds meer gladde, naadloze slips komen. Want het is zo jammer dat je als je een mooie beha aanhebt, een mooi schouderbandje ziet, je dan een grote onderbroek aanhebt, waarbij je de naden dwars door je rok of broek heen ziet.

Sloggi Invisible hipster
Sloggi Invisible hipster

Naadloos, noemen we dat tegenwoordig. Slips, strings en hipsters die geen dikke naden meert hebben. Dit wordt met een laser gesneden on onzichtbaar geplakt of verlijmd. Zo zie je geen randjes en naadjes meer onder je mooie kleding.

Uiteraard zijn al deze mooie beha’s en slips ook bij BodyStyle te koop.  Kom kijken en passen en laat ons je de juiste beha en slip adviseren.

 

 

Pantytest

Panty testers

Wij verkopen heel veel panty’s en dragen zelf ook veel panty’s. Daardoor hebben we zelf natuurlijk onze eigen favorieten. Maar wat vinden onze klanten?

Klanten vragen ons regelmatig advies welke panty ze nu het best kunnen kopen. We adviseren dan over de dikte, en de kleur. Ons advies over de pasvorm is gebaseerd op onze eigen ervaringen.

Pantytest

Om onze klanten nog beter te kunnen informeren, hebben we ze gevraagd om een vragenlijst in te vullen over de panty die ze gekocht hebben. Een pantytest dus.

Dit zijn de resultaten van deze maand:

Geteste panty: Oroblu Vanité, 15 denier

pantytest: Oroblu Vanite

 • Pasvorm: ♥ ♥ ♥ ♥ ½
 • Lengte: ♥ ♥ ♥ ♥ ½
 • Comfort: ♥ ♥ ♥ ♥ ½
 • Kwetsbaarheid: ♥ ♥ ♥ ♥

opmerkingen:

” Een ophaaltje leidt niet meteen tot een ladder”

Ik heb met opzet een grotere maat gekozen dan mijn normale confectiemaat om afzakken van het kruis te voorkomen”

 

 Geteste panty: Falke Lunelle 8

Pantytest: Falke Lunelle 8 panty

 • Pasvorm: ♥ ♥ ♥ ♥
 • Lengte: ♥ ♥ ♥ ♥
 • Comfort: ♥ ♥ ♥ ♥
 • Kwetsbaarheid: ♥ ♥ ♥ ♥

opmerkingen:

“prachtige zomerpanty, mooi zacht, heel natuurlijk maar wel dun “

 

 Geteste panty: Wolford sheer 15

Pantytest: Wolford sheer 15

 

 • Pasvorm: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 • Lengte: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 • Comfort: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 • Kwetsbaarheid: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

opmerkingen:

“fijne panty om te dragen, erg sterk “

Zou je ook wel eens mee willen doen aan de pantytest? Koop een panty bij ons en vraag erom. Je krijgt dan van ons een flyer met de aanwijzingen hoe je mee kunt doen.

Als beloning voor het meedoen, verloten we iedere maand 5 panty’s onder de inzenders. Deze pantytesters kun je terugvinden op onze facebookpagina